Noi credem

În respectarea angajamentelor față de comunitate și mediul înconjurator.

Corporate Social Responsibility 2019

Avem grijă de ai noștri și de mediul înconjurător

Grupul de companii Aramis are peste 4.500 de colegi care colaborează în fiecare zi într-un mediu profesional ce îmbrățișează direcțiile secolului XXI în materie de implementări eco-friendly pe parte de cercetare, dezvoltare și producție. Departamentul de Mediu din cadrul companiei aplică proceduri stabilite pentru o fluiditate și transparență a acțiunilor pe această latură prin planul anual de instruire și comunicate periodice.

Fabricile de producție, certificate ISO 14.001 pe Mediu și ISO 9001 pe Calitate, dețin instrumente de monitorizare continuă a gradului de sustenabilitate a întregului proces de cercetare, dezvoltare și producție. Utilizăm echipamente care eficientizează consumul de materii prime și cantitatea deșeurilor generate.

Încurajăm folosirea responsabilă a resurselor naturale. Ne ghidăm după standarde internaționale în materie de sustenabilitate, de reciclare și ecologice. Folosim lemn FSC, materiale pe bază de celuloză realizată de furnizori certificați FSC și materiale lemnoase multistrat realizate din lemn de cultură controlată din Europa.

Desfășurăm acțiuni pentru asigurarea unui ritm pe care îl dezvoltăm și îmbunătățim în permanență. Spumele poliuretanice sunt create pe bază de polioli naturali – uleiuri naturale din plante. Tehnologia de ultimă generație, prin automatizare continuă, este special proiectată pentru decuplarea producției în cazul depășirii unui anumit grad al emisiilor.

Totodată, eficientizarea fluxului producției din cadrul companiei este un aspect pe care punem accent, în special pentru a scădea transportul intern și, implicit, noxele emanate; motiv pentru care o parte din utilajele de transport, precum stivuitoarele, sunt electrice.

Procesul de reciclare este constituit în toată compania, iar trasabilitatea deșeurilor este realizată până la reciclatorul final în funcție de fiecare tip de materie în parte. La baza acestei idei stă planul revizuit anual de reducere și reciclare a deșeurilor.

În planurile de viitor se pot menționa trecerea integrală la Energie Verde, la înlocuirea de la iluminarea clasică, la cea cu leduri și la implementarea etapizată a unui sistem de eficientizare a consumului de apă. Proiectele externe sunt în strânsă legătură cu natura și mediul înconjurător prin demararea unui proiect local de plantare de puieți în județul Maramureș.

Comunitatea AFA

Înființată încă din 2012, Asociația Familială Aramis (AFA) contribuie în mod activ la îmbunătățirea calității vieții angajaților Aramis Group și a familiior acestora. Având în vedere nevoile lor specifice, am creat oportunități care le facilitează accesul la o serie de servicii și am conturat programe prin care le oferim susținere: servicii medicale, suport în dezvoltarea profesională și personală, consultanță financiară, mediu de lucru stabil și predictibil.

În plus, activitatea AFA s-a concentrat și asupra unor proiecte pentru dezvoltarea comunității regionale: de la susținerea unor programe educaționale și competiții locale până la promovarea unor activități culturale.

Responsabilitate pentru siguranța angajaților

Credem că implicarea și munca susținută zi de zi a oamenilor, reprezintă de fapt principalul nostru avantaj competitiv. Oamenii noștri își depășesc limitele în fiecare zi precum și noi alături de ei. Este responsabilitatea noastră să ne asigurăm că le oferim un mediu de lucru sigur și stabil care le permite să se dezvolte.

Protejarea mediului

Informare publică
Informarea populației
Politica de prevenire a accidentelor majore
Invitație dezbatere publică
Securitatea lanțului de furnizare
Adresă
Str. Sperantei nr. 3 – 5, Baia Mare, Maramures
E-mail
office@aramis.com.ro
SUNĂ-NE
+40 740 106 911<br /> +40 262 220 777
Lasă-ne un mesaj